Hektisk lördag.

I Lördags startade vi med fotbolls match. Clara spelar i Chicago Fire i Goldstar Soccer Club.

Vår spelare behöver lite peppning idag.

Clara påhejad av Coachen Pappa Petter.

Jag vilar här lite hos dig Mamma. Absolut.

Clara spelar i ett 4-5 års lag och hon är en ung 4-åring. Här kör de inte kalenderår utan bryter 30 juli pga year around school så hon är yngst. Och en del som var 5 år 30 juli har nu hunnit fylla 6år. Jämför man med Sverige är Clara född motsvarande 17 november. Hon hänger fysiskt inte med två år äldre barn. Lägg där till att Clara är liten och de andra stora. Hon har helt enkelt tröttnat på att bli ifrån sprungen på matcherna. Så vi skall byta lag. Klockan 10 på lördagmornarna spelar ett gäng treåringar med vissa som hunnit fylla fyra. Team USA blir våra nya lagkamrater. Men vi fortsätter att träna med Chicago Fire på onsdagarna, de yngre spelar bara matcher. Vi har pratat om detta Clara och jag och hon har själv fått välja om hon vill byta lag. Och det vill hon.

Men...då träffar vi ju inte Keelys pappa Trond igen! Jodå, Chicago Fire spelar efter oss på lördagarna och då träffar du Trond. Vi kan stanna och prata lite och kanske kommer kan på en träning. Trond är norsk och gift med Wendy, amerikanska men barnen pratar tyvärr inte norska. Äldsta killen Cruz förstår en del och så pratar ju Trond norska. Första gången de träffades förstod inte Clara ett skvatt av vad han sa. Hennes hjärna kopplade inte över till svenska delen som hon behöver för att förstå norskan. Hon bara stirrade och till slut frågade hon - Mamma , pratar han engelska med mig? - Nej han pratar norska, som Oldemor. Då kopplade det. Så nu är höjdpunkten på matcherna att prata med Trond.

Efter matchen begav vi oss till Caniac Carnival. Carolina Hurricanes start på säsongen med roligheter på hels parkeringen.

Här var det trångt.

Upp, upp...

...för att sedan åka ner.

Coolaste attraktionen. Man hoppade in i stora genomskinliga bollar som sedan fylldes med luft och så flöt man, och kravlade och försökte hålla balansen i en pool. Superhäftigt. Tyvärr var kön full och stängd när vi kom. Nästa år vet vi vart vi börjar.

Clara testade att klättra.

Viljan fanns, längden finns nästa år.

Poff. På klockslaget 3 är carnivalen slut och då ser det ut såhär.

Clara klättrar.

Vi slängde oss i bilen och handlade inför kvällens cook out med Petters svenska chef boende i Zurich och familjen Wall. Det blev en lång och rolig lördag och Clara somnade 22:00. Vi tog en härlig sovmorgon på söndagen och drog i pyjamas till lunch. Alla utom Petter som slog ut från första tee 7:40 och hade klockan på alarm 6:00. Vad gör man inte för 18 hål. Jag vilade mig i form inför Lady Gaga konserten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mer vilda djur och ett försök till älva.

Claras 4 års klassrum

Mellandagar och basketpremiär.