Sjukt igen och friskt igen. Och kalas.

Natt till måndag spydde Clara två gånger, bara sådär. Hon hade varit gnällig på söndag men inga andra tecken på att något var fel. När febern steg och hon spydde ytterligare en gång på måndag morgon åkte vi till doktorn. Lungorna är helt rena så det är troligen efterslängar av lunginflammationen. Typ, nu skall slemmet upp. Måndag var hon riktigt hängig med 38,6 i feber. Typiskt att det skall komma samma vecka som James och Julias kalas. Julias enda önskan inför kalaset på onsdag eftermiddag vara att Clara skulle sitta bredvid henne när de äter pizza och tårta. Igår Tisdag var febern som bortblåst och idag vilade vi upp oss hela förmiddagen för att klockan två kliva in på Monkey Joe´s och partaja med övriga kompisar. Och Clara satt bredvid Julia både vid pizza ätandet och tårtkalaserandet. Julia sken som en sol. Clara förstår inte riktigt det här med bästisar än. Eller jo. Hon har en special friend som hon säger. Anton. Julia är nog god tvåa. Men ingen är bättre än Anton.

Jag har funderat fram och tillbaka på Claras barnkalas och haft lätt ångest. Hon går ju två dagisklasser. Det blir 25 barn det. Lägg till ytterligare ett gäng hon vill bjuda så är vi uppe i 30. Tjohej. Låter helt galet. Är helt galet. Och det går inte att ha hemma. Hur skall jag välja ut och begränsa det hela? Eller skall jag det? Clara vill bjuda allihopa.

Jag hade en träff med dagisfröken förra veckan och pratade lite om hur Clara har det på TAP. Och man får inte direkt raka svar men till slut fick jag fram att hon är väldigt nyfiken och prövar på allt, väldigt självständig och inte beroende av att en speciell kompis skall vara där, när hon pratar är det klockrent men Ms Sandy ser gärna att hon pratar mer, Clara är snäll, busig ibland och leker med alla barnen. Julia och Caitlin finns ofta bredvid henne och tisdagens och torsdagens utelek spenerar hon med Anton i sandlådan. Hon trivs och är glad. Låter bra det.

Till helgen drar Petter på möte och jag och Clara skall gå på show med figurerna från NICK Jr. Dora, Boots, Kai-lan och Co skall vi se på scenen. Spännande och kul. Det ser vi fram emot. Strandbergs och Caseys gör oss sällskap så söndagens aktiviteter är spikade. På lördagen väljer vi mellan 17 maj firande, familjeståhej på vårt område eller annat familjeståhej i närliggande park. Vi får se vad vi bestämmer oss för. Nu betämmar jag att det är natten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mer vilda djur och ett försök till älva.

Claras 4 års klassrum

Mellandagar och basketpremiär.