WakeMed Childrens Emergency Room in Raleigh

Efter att ha packat extrakläder, bananer och alla papper vi behövde styrde vi Forden mot WakeMed Childrens Emergency Room i Raleigh. Vi var på väg till akuten. I USA. ER.

Parkeringen var full så jag tog Clara in på akuten och Petter parkerade lite längre bort. Vi hann knappt fram till receptionen innan sköterska nr ett frågade om det var Clara som kom. Följ med mig direkt. Ok. Undersökninger gick fort, syresättningen var bra men hon hörde väsande ljud i ena lungan. Tillbaka till receptionen för att bli inskrivna medans sköterska nr två väntade otåligt. Vi fick ett rum direkt och det enda jag hann göra var att ta ...


...detta kort. Sedan knackade det på dörren och doktorn kom in. Han lyssnade och lyste i hals och öron. Öroninfektion och väsande lungor. Urinprov och lungröntgen på en gång.


Vad tittar Clara på?


TV såklart.


Hängig Clara med dubbla katter och napp.
Men det blev lite fart i henne när vi skulle "kissa i koppen". De hade en minitoa för barn och det var jättekul när jag hjälpte henne med urinprovet. Och på lungröntgen fick mamma vänta utanför och pappa fick röd blyklänning. Det var också spännande. Hittills hade allt gått i racerfart så vi förstod att små barn med andningsrubbningar var högprioriterat. Clara andades 52 gånger per minut hemma och skinn och muskler drogs in mellan revbenen och det blev som ett litet "hål" i halsen. Barn i Claras ålder skall andas 20-30ggr per minut utan ansträngning.

Men nu fick vi vänta. Och vi tog det med ro. Förstod att provsvaren kommit och att läget var lugnt och under kontroll.


Hej, hej i kameran.


Sköterskan Mike kom in och frågade om vi ville ha något och Petter ville ha dricka. In kommer Pepsi och äppeljuice på momangen. Undrar vad vi kunde ha beställt mer?
Till slut så kom både doktor och sköterska in. Öroninfektion och infektion i lungorna men inte en riktig lunginflammation. Clara fick andas medicin i en tratt, spännande, och svalde penicillin med ett leende. Och sedan fick hon...

...julklapp. Det var ju ändå Christmas Day och sköterskorna hade renhorn och en del doktorer bar tomtemössa.


Spelet Candyland låg i paketet och vi öppnade diekt.


Efter ytterligare väntan på att pappersarbetet skulle bli klart blev vi utskrivna och åkte hem igen. Alltigenom en positiv upplevelse trots att vi var på akuten. Snabb service och mycket bra bemötande. Clara spydde slem i bilen på väg hem så när hon väl somnade 00:15... var luftvägarna fria och min arsenal av mediciner, febertermometrar och gud vet allt låg orört på nattduksbordet hela natten. Vi sov som stockar.
Våra planerade resor under jul ändrar sig igen. Först bytte vi Washington mot Florida för det snöar på östkusten och nu fick Fredrik och Duska dra söderut själva så får vi se om vi piggnar på oss tillräckligt för att möte upp dem när de bilar tillbaka igen. Annars hade vi sett fram emot Orlando...
Nu tar vi en dag i taget och drar omkring i mysbrallor. Clara är hur pigg som helst men rosslar hemskt när hon hostar. Och på måndag skall vi in till vår läkarklinik för koll.

Clara läser reglerna för Candyland.
Man känner sig lite mer inne i systemet efter en sån här erfarenhet. Och det fungerar ju. Och Petter är riktigt inne i systemet. Han har blivit kallad till jurytjänstgöring och fick lätt panik. Som tur var är vi inte amerikanska medborgare och det måste man vara. Ni kan ju tänka er Petters reaktion när jag läser upp följande i telefonen:
"Donnie Harrison, Wake County Sheriff summons to appear for jury duty. By order of the superior court you are hereby summoned to appear for jury duty beginning on the date, time and place shown below. Failure to obey this summons is punichable by law."

Nu skall vi bara se till att skicka in papperen med orsaken till att han skall slippa i tid så det inte blir onödigt krångel.
God Fortsättning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mer vilda djur och ett försök till älva.

Claras 4 års klassrum

Mellandagar och basketpremiär.